6/5/08

NORMES SOBRE ELS JUDOGUIS

Us penjo una circular de la Federació Catalana de Judo que tracte sobre les Normes sobre els Judoguis :



Des de l’Àrea Esportiva de Judo i del Departament d’Arbitratge de la FCJiDA, volem recordar-vos les normes vigents pel que fa a les mides i la higiene dels judoguis per tal de poder competir.

En aquests moments en les competicions organitzades per la FCJiDA no es fa un control molt exhaustiu dels judoguis dels esportistes. Entenem que competir amb judoguis fora de les mides reglamentaries amb la finalitat que al contrari li costi agafar o fixar el kumi kata, no es una manera de fer Judo. Volem afegir també que no permeteu que els vostres alumnes competeixin amb els judoguis bruts que s’han fet servir per entrenar els dies abans i finalment recomanar que creuin correctament el faldó i que es lliguin el cinturó a la cintura no a les natges ja que la moda del vestir actual pel carrer n’es una i per vestir un kimono n’es un altre


Us agrairíem que donéssiu als vostres esportistes aquesta informació:


Article 3 - Uniforme de Judo (Judogui)
Los competidors vestiran Judogui complint amb les condicions següents:

(d) La jaqueta serà prou llarga per cobrir les cuixes i assolir com a mínim als punys quan els braços estan cap a baix totalment estesos en els costats del cos. El cos de la jaqueta es portarà amb el costat esquerre creuat sobre el dret i serà prou ampla per tenir un encavalcat mínim de 20 centímetres a l'altura de la part inferior de la caixa toràcica. Les mànigues de la jaqueta han d'assolir l'articulació del canell com a màxim i 5 centímetres sobre l'articulació del canell com a mínim. Un espai de 10-15 centímetres existirà entre la màniga i el braç (embenat inclòs), al llarg de tota la màniga.(i) Els pantalons, lliure de qualsevol marca, seran prou llarg per cobrir les cames i haurà d'arribar com a màxim a l'articulació del turmell i un mínim de 5 centímetres sobre l'articulació del turmell. Un espai de 10-15 centímetres existirà entre la cama del pantaló i la cama (embenats inclosos) al llarg de tota la cama del pantaló.(f) Un cinturó fort, de 4 a 5 cm d'ample el color del qual correspon al grau, es portarà sobre la jaqueta al nivell de la cintura i es lligarà amb un nus quadrat ferm prou estret per impedir que se surti la jaqueta i el prou llarg per donar dues voltes a la cintura i penjar de 20 a 30 cm en cada costat del nus una vegada lligat.(g) Las competidores dones portaran sota la jaqueta:i) Una samarreta blanca o gairebé blanca, amb mànigues curtes, prou llarga, per ser posada dins dels pantalons, o una licra, o mitja pantaló blanca o gairebé blanca.

Si el judogui d'un competidor no compleix amb aquest article, l'àrbitre ha d'ordenar al competidor que se'l canviï amb la major brevetat possible, per un judogui que si que compleixi amb aquest article.

Article 4 - Higienea)- El Judogui haurà d'estar net, generalment sec i sense olor desagradable.b)- Las ungles dels peus i mans hauran de ser curtes.c)- La higiene personal del competidor serà d'un nivell alt.d)- El cabell llarg haurà de ser subjectat a fi d'evitar el causar molèsties a l'altre competidor.