2/11/08

L'EMBLEMA MUNDIAL DEL JUDO


Us penjo aquest escrit que he tret de La Sala de JUDO FELANITX ( http://www.judofelanitx.net/ ) , que ens comenta "L'emblema mundial del Judo"


L’emblema mundial del Judo es també l’emblema del Kodokan. Però no és una "flor de cirerer" o "flor de Lotus" com molts judokas pensen.
En 1940, el Kodokan establí com insígnia del Judo un octàgon amb el fons blanc i un cercle vermell en el centre i el significat del qual és: “UN ESPERIT INDOMABLE”
L’octàgon:
Representa un dels Tres Sagrats Tresors de la Cort Imperial Japonesa, “EL MIRALL SAGRAT”. La línia vermella exterior que forma els vuit angles del “Dokyo” s’assembla a un mirall de bronze dels usats en èpoques antigues.
El fons blanc:
Simbolitza “L’ESPERIT PUR”. La puresa en el Judo se representa por un suau cotó blanc o delicada i fina tela, que envolta la flama d’un cor apassionat (el cercle vermell).
El cercle vermell:
Significa “UN ESPERIT INDOMABLE”. Representa un cor ardent, de passió, “l’esperit que crema com el ferro en el foc”, fidelitat i valentia. El vertader símbol de sang indomable.