3/2/12

Marató per la pobresa

Hem rebut aquests correu de "La Marató de TV-3" :
Televisió de Catalunya ha fet públic un nou projecte social que es posarà en marxa al maig. La Fundació La Marató de TV3 li donarà tot el seu suport, i per això hem volgut fer-vos-ho saber en primera persona. Es tracta d’una Marató diferent de la que tots coneixem, una Marató per la pobresa, que tot just s’està començant a dissenyar. 
Catalunya assisteix a una de les situacions més crítiques de les últimes dècades,  amb greus conseqüències en l’àmbit econòmic, però sobretot en el social.
Les dades que ens ofereixen estudis i informes elaborats per economistes, sociòlegs i altres experts en aquest sector defineixen com pobres 1,5 milions de persones a Catalunya, les mateixes dades que ens marquen una tendència cap a la baixa pel que fa a la creació de nous llocs de treball o del consum.
Aquesta situació ha propiciat l’aparició d’un nou col·lectiu social, el de la pobresa tècnica. Un nou estrat social que caldrà analitzar en profunditat i amb urgència, ja que, en molts casos, reclama unes necessitats bàsiques que actualment són difícils d’assumir per l’increment notori de persones que necessiten ajuda social.
Els mitjans de comunicació públics de Catalunya no són aliens a aquesta realitat. Per això, TV3 i Catalunya Ràdio, fidels al seu compromís amb els valors socials i de servei als ciutadans, fan seva la demanda social de molts col·lectius i entitats del tercer sector i posaran les eines que tenen al seu abast per alleugerir tant com sigui possible les conseqüències econòmiques que afecten els més vulnerables.
La Fundació reactivarà al maig, amb caràcter excepcional, la seva estructura consolidada, de gestió rigorosa i de prestigi àmpliament reconegut, per posar-la al servei d’una nova iniciativa solidària: la Marató per la pobresa. També serà excepcional la destinació dels fons recaptats, que serviran per finançar projectes socials que millorin i dignifiquin situacions de desigualtat social provocades per l’actual conjuntura, presentats per organitzacions sense ànim de lucre en l’àmbit social àmpliament acreditades.
En cap cas es tracta de substituir una Marató per l’altra. Volem aprofitar part dels mitjans i de l’experiència que ens han aportat els 20 anys de treball a La Marató per fer una nova crida a la solidaritat i a la maduresa dels catalans, en aquesta ocasió per lluitar contra la pobresa, per fer aquest món una mica més just. Es tracta d’un nou repte diferenciat de l’edició 2012 de Marató de TV3, que tindrà lloc com sempre al desembre i en la qual esperem que torneu a col·laborar.
Per a la Marató per la Pobresa no editarem cartells publicitaris ni distribuirem materials de difusió. Pel que fa a la recaptació, tots els donatius telefònics arribaran a través de comptes bancaris de particulars, i no tindrem un número de telèfon específic d’activitats. Això no vol dir que no es puguin recollir fons de forma col·lectiva, encara que en aquesta ocasió tampoc podrem mostrar aquestes activitats al web. De tota manera, si decidiu organitzar alguna acció de suport i necessiteu informació, estarem com sempre a la vostra disposició.
Com podeu comprovar, es tracta d’un projecte social excepcional que necessita el màxim suport dels ciutadans de Catalunya, per aconseguir un nou èxit de recaptació, aquest cop per ajudar els més vulnerables.
Rebeu una salutació ben cordial

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vols dir llavors, que farem alguna activitat per colaborar-hi? Estaria molt bé i es podria mirar de fer alguna cosa diferent a la que fem al desembre!

Irune

Miquel Riera ha dit...

Gracies Irune pel teu interes , hem d'estudiar bé el que podem fer i quines dates serien , però penso que SI , hauriem de col·laborar !!!!
Passeu la veu , i escoltem les diverses opinions , i entre tots segur que sortirà alguna cosa.

Anònim ha dit...

també podriem fer algun campionat o alguna cosa d'aquestes ,peró que interessin als observadors i ells tambe colaboresin :)


Ferri