3/3/20

Manifest : Per una carrera sense obstacles

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets de les Dones, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya volem fer públic i reiterar el nostre compromís per l’assoliment de la igualtat efectiva entre homes i dones a l’esport, en tots els seus àmbits.
L’esport és una poderosa eina de transformació de la societat i les federacions esportives som conscients del paper rellevant que juguem també en la lluita per la igualtat de gènere. El dret de les dones a no ser discriminades i gaudir de les mateixes oportunitats és un dret fonamental i un principi bàsic de la Carta Olímpica que aglutina el conjunt del seu moviment.
Avui, tot i ser conscients del camí que queda per recórrer, la Unió de Federacions vol retre homenatge a les dones de l’esport, a les dones que han assumit el compromís de liderar un equip, un club o una federació, ja sigui des del paper de directives, entrenadores, àrbitres, esportistes o voluntàries.
Gràcies.
Gràcies per posar a disposició de l’esport els vostres valors i fer del nostre sector un sector encara més valuós.
Gràcies per liderar en femení i ajudar amb el vostre exemple perquè més dones continuïn fent créixer la participació femenina a l’esport.
Gràcies perquè amb vosaltres l’esport segueix fent passos cap a la igualtat.
Gràcies perquè sou el més ferm testimoni que des de l’esport també lluitem per canviar les coses. Gràcies per no rendir-vos.
Gràcies per la vostra passió. La Federació Catalana de Judo i la Unió de Federacions Esportives per la Igualtat.
Per una carrera sense obstacles!
Feliç 8 de març. #SomEsportFeminista #8M2020